Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
tomasz tabat (887 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
MareckiMarecki napisał:
JLK21 napisał:
monika741 napisał:
Cwana jesteś, bo masz dobrą pracę, pewnie jeszcze dobrze znasz język więc piszesz takie brednie....

jakie brednie??? to chyba nie jest jej wina ze zna jezyk/jezyki a Ty nie.... nikt nikomu nie zakazuje sie uczyc przeciez....

MariuszBerlinski napisał:

jezyk angielski znam komunikatywnie.wiec chce osobiscie popytac w firmach o prace.

co to znaczy komunikatywnie??? albo znam albo nie znam!!!! prawda jest brutalna, wiem...

lżej wam wszytskim, ze sobie mozecie na wszystko pozwolic.
...ale sami tylko dla siebie, aby tylko czasem nic i nikomu nie załatwic, tylko dla siebie - poprostu zeby jeden nie miał czasem lepiej od drugiego. no cóz....równiez wam dziekuje za pomoc.
pozdr.Mariusz!

nie na wszytsko.... Maserati quattroporte jest chwilowo poza moim zasiegiem finansowym...

a to ze pomagamy/niepomagamy.... pomagam polakom... tylko ze problem jest taki ze jak zaczynasz pomagac za czesto to pozniej rodacy sie gniewaja ze nie mam czasu na przyklad albo ochoty gdzies jechac i zalatwiac cos.... wielka obraza majestatu... pomagasz podrzucic na stacje i spowrotem to pozniej Ci kilku rzeczy w aucie brakuje... i takich przypadkow jest wiele... teraz - tylko wybranej (i mocno wyselekcjonowanej) grupie osob moge pomoc... a reszta: sorry - nie znam was, dmucham na zimne, za duzo razy sie sparzylem...

A Ty znasz język ??? Jaki ??? Angielski , Norweski . Jak rodowity Anglik ??? , a może jak rodowity Norweg ???

jezyk ojczysty jest tylko jeden - i to bedzie polski.... tego nie zmienie nawet gdybym chcial...
angielski i norweski - spokojnie mozemy sobie pogadac, podyskutowac, dowcipy opowiadac... nawet przez telefon... nie stanowi to dla mnie zadnego problemu...

kiedys w podstawowce uczylem sie tez ruskiego, w sredniej niemieckiego... z litwincami, lotyszami itd - po rusku teraz w NO gadam - gorzej z literkami....

z wloskim poddalem sie po tygodniu, nauka francuskiego tez trwala mniej wiecej tydzien...

jezyk i nauka to sa takie rzeczy ktorych nie stracisz w trakcie powodzi pozaru kradziezy... Twoje i nikt Ci nie zabierze dlatego inwestuje w siebie... Tobie tez nikt nie zabrania...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
a do Norwegii przyjezdzaj... nikt ci nie zabrania... teraz nie tylko sa tu polacy... sa tutaj tez i grecy, hiszpanie, portugalczycy brytyjczycy itd.... niemcy znikneli jakos dziwnie.. ale za to sa szwedzi - jak zawsze.... konkurecja to przeciez zadna - zaden z nich nie jest przeciez Polakiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(michalchelm)
Nowicjusz
balum napisał:
Jest tak-pomogłem kilku osobom,pośrednio i bezpośrednio jakimś 8-12.
Wszyscy oni,podkreślę WSZYSCY ,na dzień dzisiejszy uznali że;
-to im się należało
-w sumie to nawet nie potrzebowali pomocy
-zasadniczo to ich umiejętności ich windowały a jakaś pomoc...nie ważna
-totalna i pernamentna amnezja odnośnie pierwszych miesiecy kiedy wszystko trzeba było pokazać,wziąść do urzędu za rączką,wypełnić druczek itp itd.
-kiedy w pewnym momencie to ja potrzebowałem pomocy-zobaczyłem środkowy palec od tych osób
-w sumie jestem niewygodny i wróg-jako że to właśnie ja pamiętam jak to obecni "bohaterzy" mało nie płakali na lotnisku.
No cóż-wniosek jest jeden-WYPIERDALAĆ DO POLSZY.
Bando wrednych żmij,tam wam kutafony będzie lepiej i na właściwym stanowisku.
Polak to taka ohydna nacja,że nawet na ponowne rozbiory nie zasługujemy.
Dotyczy większości.

O stary chętnie się z Tobą napiję i dołączę się NIGDY WIĘCEJ NIE ZAŁATWIĘ NIKOMU PRACY !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no wystarczy
odmówić paciorek
i spać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
.. no własnie z agencjami nie chce zaczynac, bo oni coraz bardziej oszukuja.
ja sporo kasy zabieram ze soba na jakis cxzas wystarczy przy wysokich opłatach.

ja nie chce miec wogle tak naprawde kontaktu z polakami, bo wiem jak to moze sie skonczyc.
nie chce u nikogo za darmo mieszkac. jade autem własnym i po prostu chce dojechac na miejsce i miec pewnosc ze bede miała gdzie spac.
nastepnie musze wypoczac by móc szybko szukac pracy bezposrednio w firmach noweskich.

dzieki serdeczne. za miła rozmowe.
jesli moze to poprosze o skypa, moze bys mi mógł podpowiedziec kilka wskazówek w razie czego.....
dzieki.

widać że nie byłeś nigdy za granicą a już napewno w norwegii w poszukiwanu pracy . chciałbyś od razu spijać śmietankę tak około 70% polaków w norwegii pracuje przez pośredników a ty świerzak postanowiłeś że nie będziesz choć nie znasz norweskiego
po przyjeżdzie pewnie życie nauczy cię pokory i przeprosisz agencje . więcej też wyjechało stąd z niczym niż się dorobiło czegoś . trzeba być twardym , być dobrym w czym się robi , mieć mocne papiery i trochę szczęścia . ha det . lykke til
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
tia.ja tez znam dobrze jezyk, mam calkiem dobra prace i dobrze mi w zyciu. tylko ze to wszystko nie spadlo mi z nieba.
szukanie pracy w norwegii to ciezka praca. ja nie wiem jak inni ale odkad tu jestem to nie mialam zbyt wielu ofert na zbyciu zeby komus pomoc.w sumie jedna. i podsunelam ja znajomej.
zawsze mozna probowac piszac posta pomozcie,ale nie wiem na co liczycie.pomozcie ale w czym?? pytanie o nocleg to konkret. znam kogos z pokojem albo sama mam albo nie. ale pomozcie? czyli niby co mam zrobic? przesiedziec iles godzin na necie za kogos szukajac mu ofert pracy? i moze jeszcze tam dzwoniac i zalatwiajac wszystko.
szczerze to juz wole jak ktos pisze ze za to zaplaci. chociaz nawet nie wiedzialabym jak to wycenic.
poza tym nawet po znalezieniu pracy wlecze sie jeszcze mnostwo rzeczy, chodzenie po urzedach idt i co wtedy?
jesli ktos zada konkretne pytania o to jak szukac gdzie chetnie odpowiem, ale zlitujcie sie i nie piszcie 'pomozcie'.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MariuszBerlinski napisał:.. no własnie z agencjami nie chce zaczynac, bo oni coraz bardziej oszukuja.
ja sporo kasy zabieram ze soba na jakis cxzas wystarczy przy wysokich opłatach.
ja nie chce miec wogle tak naprawde kontaktu z polakami, bo wiem jak to moze sie skonczyc.
.

Permanentny brak wewnętrznej konsekwencji w działaniu , oraz ...SAMOZAKŁAMANIE ... .
---
PAMIĘTAJ jedno , w Norge ponad 90% Rdzennych Norwegów , Pracuje Poprzez Agencje Pracy jak Jobb-xxxx ... . I jakoś nie czują się oszukiwani .
Nie wiem , Kto tobie , takie głupoty naopowiadał ... niemniej ... jak nie dbasz o swoje finanse w danej pracy to i najuczciwszy pracodawca będzie starał się walić ciebie w rogi .
---
Następna ....
---
Skoro jak piszesz wyżej ..." NIE CHCESZ MIEĆ......." to co robisz na Tym portalu ... nie lepiej szukać dla ciebie pomocy wśród Norgów na Ichnich Portalach ...
OT ...jesteś taki śmieć ... który tam gdzie go wiatr zaniesie ,tam sobie leży i jest mu wygodnie ...
---

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(MariuszSłupsk)
Wiking
jakie wredne z was małpy. ...jak to sie ludzie potrafia zmienic. odnosnie ostatniego postu, to ...sam wymyslilem sobie to powiedzenie. tylko na to cie stac- to juz nik o nic nie moze zapytac tylko odrazu walicie po calosci. masakra co sie z człowiekiem moze zrobic.szok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MariuszSłupsk napisał:
jakie wredne z was małpy. ...jak to sie ludzie potrafia zmienic. odnosnie ostatniego postu, to ...sam wymyslilem sobie to powiedzenie. tylko na to cie stac- to juz nik o nic nie moze zapytac tylko odrazu walicie po calosci. masakra co sie z człowiekiem moze zrobic.szok
A ty nawet nie jesteś Małpą , tylko biologicznym odpadem ...czyli zwykłym ...gównem...
---
NA WSTĘPIE POSTU , OBRAŻASZ POLAKÓW NA EMIGRACJI...!!! A później jakby nigdy nic , prosisz NAS o współczucie i pomoc ...
---
Weź się wypałuj ... i SPADAJ Z TEGO FORUM ...
---
Dla przypomnienia co sam napisałeś ...:

MariuszBerliński napisał:
..."ja nie chce miec wogle tak naprawde kontaktu z polakami, bo wiem jak to moze sie skonczyc..."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok